follow | dash
fzra
Happy Birthday Boobear !
Monday, December 24, 2012 @ 10:50 AM | 0 babe(s)

Assalamualaikum .


hai kwrang . harini aku just nak update pasal Birthday Boobear aku a.k.a Louis Tomlinson ! he's now 21 . jyeaahh ! Happy Birthday Louis Tomlinson ! kenape ? tak percaya . haha :D . 


see . dia punss ada cakap kat Twitter dia . haha . kelakar pulakk tengok dia ni . lol .


okok . ni kek dia . cantik kan ? haha . tengok tu dekat kek dia ade nama dia berserta dengan umur dia yang 21 Tahun tuu . kan ? okok . aku rasa nak berhenti dekat sini lah . sebab pasal birthday Boobear . haha . okok . Bye yahh !

nota kaki :
first time tulis penuh gambar jek . lol . okok . Happy Birthday Louis Tomlinson !

 


School
Friday, December 21, 2012 @ 1:03 PM | 0 babe(s)

Assalamualaikum .


hai kwrang . lama tak jumpa kan (merepek jek aku -.-) ? okok . nampaknya cuti sekolah kita dha nak habis . kan kan kan ? lagi 12 kan ? erkk . sori aku tak tahu . ini lah masa yang aku tunggu tungggukan ! huwaa haha (ketawa macam pembunuh misteri) ! okok . kita sambung balik tadi . kenapa aku suka jek bila naik sekolah ni ? of course lah i suka . tahun depan i form 1 k . ulangan form 1 . yang aku suka form 1 ni sebab nanti aku dapat kawan kawan baru , sekolah baru , cikgu baru , kelas baru dan yang sewaktu dengannya .

maybe ada antara kwrang yang akan cakap macam ni :

" hmm . sekolah dah nak dekat . malas nya aku nak bangun pagi . "

kan ? tapi selalunya yang akan cakap macam ni ialah LELAKI . maybe perempuan ada jugak kot yang spesies macam ni . kau ke ? maaf ye . tak disengajakan ;) . so dekat sini aku nak tanya kwrang dha beli baju sekolah ? kalau yang dha tu , baguslah . yang belum , sabarlah ye . kepada yang baju dia tahun lepas masih elok dan boleh digunakan , kwrang tak payah lah beli baju baru tahun ni . kalau nak beli pun beli sehelai jek kot . bukan apa , tak ke membazir namanya tu ??

aku ? aku semuanya dha siap . kasut , baju , beg , alat tulis . PERFECT . cuma buku sekolah jek lah yang aku belum dapat . aisshh ! nak ulangkaji sikit ni , takde buku (rajinnya nak mengulangkaji?) . hmm . tahun depan aku harap sangat yang aku dapat masuk asrama . sebab ? sebab aku rasa STRESS duduk dekat rumah . nanti ade jek lah yang membebel dekat aku . grrr . so , lebih baik aku larikan diri ke asrama daripada lari entah kemana . betul tak ?

okok . kwrang , aku nak bagitahu sikit ni . tahun depan aku dha tak boleh bukak lagi blogger kesayangan aku ni . termasuk lah account Facebook aku dan juga Twitter aku . atas sebab sebab tertentu . haha x) . 

erkk . kwrang , aku penat lah nak menaip panjang lagi . ehh kejap . one more thing . mulakan azam baru pada tahun baru . dan hope kwrang dapat mencapai azam kwrang . yang tahun ni tak tercapai , usahakan lagi tahun depan k ? ok that's all . kbye . 

One Direction
Thursday, December 13, 2012 @ 4:35 PM | 0 babe(s)

Bismillahirrahmannirrahim, Assalamualaikum


ok kita bertemu lagi pada harini . ye tak ? hehehe . hmmm . harini aku ada sikit cite . what ? alah , kw tengok tajuk punss kw dha tau yang aku harini nak cerita pasal One Direction . kan ? okok . act aku nak cerita macam mana aku boleh minat dengan diorang semua ni . hoho . :D

hurmm . macam mana yerk aku boleh suka dengan diorang ? haha . okok . aku mula minat dekat diorang sejak bulan October , 2012 ( rasa lah ) . yeahh ! lepas UPSR aku dha habis . baru boleh beli majalah , barang yang tak penting dan yang sewaktu dengannya . huhu ;) .  ok lepas periksa besar yang tak berapa besar tuh habis , apa yang aku nak beli semua aku dapat ( dengan menggunakan WANG simpanan yang aku simpan dari bulan satu sampai lah dha nak habis sekolah . )

bila aku dapat beli majalah yang agak mahal lah bagi aku , aku rasa happy sangat-sangat sebab that's my favourite magazine . baru bulan tuh aku beli . -.- okok . aku tahu dari tadi aku merapu and cerita pasal majalah favourite aku kan ? takpe-takpe kita berbalik kepada tajuk yang disediakan . ok ?

aku tengok dalam majalah tuh ada pasal One Direction . aku terus baca and baca segala apa yang ada dalam buku tu about one direction . lepastu aku survey dekat Google siapa act Si One Direction ni ? itulah kerja aku kalau nak tahu maklumat yang lebih lanjut about something yang aku tak tahu . macam wartawan pulak kan aku ? ( ye ke ? whatever lah ! )

hurmm . bila aku dha dapat tahu siapa diorang yang sebenarnya , sejak tuh aku mula jadi Directioner . haha xD . minat diorang sangat-sangat . haha . dalam ahli kumpulan tuh aku paling suka Niall Horan . kenapa ? sebab aku suka tengok dia ketawa . haha . nak tengok ? tapi ni yang semua ahli . kwrang just tengok Niall ketawa jek ea ! ( tipu jek ) tak kenal ? dia ni lah :



ni video dia
|
|
|
|
V


kan ? haha xD . aku suka tengok dia ketawa . kadang-kadang aku punss ikut ketawa sekali . sampai menangis-nangis aku dibuatnya . haha :') . one more aku minat dalam ahli kumpulan tu Harry Styles . yang ni aku suka tengok rambut dia . curls . huhu . lepastu dia flips rambut dia . lagilah . haha :D .


haha . oklah aku dha habis cerita pasal ahli dia yang aku minat . kan ? dua jek ? ye lha dua jek . yang lain tu aku minat tapi tak berapa sangat lah . huhu :) . now aku nak bagitahu kwrang lagu diorang . tak nak ? tak nak just close this page . know that ? ;)

One Direction Song's :
  • Forever Young
  • Everything About You
  • Gotta Be You
  • I Should Have Kissed You
  • I Want
  • I Wish
  • Little Things
  • Live While We're Young
  • More Than This
  • One Thing
  • Same Mistakes
  • Save You Tonight
  • Taken
  • Tell Me A Lie
  • Up All Night
  • What Makes You Beautiful
hmm . act banyak lagi lagu dia tapi malas lah nak tulis dekat sini . hehe . btw , kalau kwrang nak tahu jugak kwrang boleh pergi dekat page ni One Direction . ok ? hmm . ok lah penat aku menaip panjang benoh dekat atas tu . hehe . kbai . big smile for you :D .

nota kaki :
 yang aku highlight warna PURPLE tuh lagu favourite aku . yang warna BIRU tuh pulak lagu favourite aku yang paling aku suka . hehe . ;)

I'm Bored !
Wednesday, December 12, 2012 @ 3:06 PM | 1 babe(s)

Assalamualaikum .


hai ! :) ok . harini seriously aku cakap bosan gila-gila . sepanjang cuti ni , asyik menghadap skrin laptop ni . errggh ! nak keluar rumah ? jangan harap lah weyh . takkan dapatnya aku nak keluar rumah . yeah ! i'm serious . bila aku cakap aku bosan , entry ni memang sikit lah . tak percaya ? tengok ni .

ok lah . bye . assalamualaikum . ;)


Twitter Lha
Monday, December 10, 2012 @ 11:27 AM | 0 babe(s)

Assalamualaikum . peace !


ok . pagi ni aku ter-rajin lagi buat ENTRY . rajin ada makna tau harini . haha . macam biasa , sikit ajerk sebab pasal twitter . nak buat status dekat FACEBOOK , nanti kang ada pulak yang cakap aku ni Jakon lha , Gedik lha . padahal setakat buat status dekat FB macam-macam berlaku . that's right isn't ? yeah . anything can be just because we post a status on FB . okok . stop it . aku tau aku cerita fasal benda alah tu ajerk lagi tadi . ok kita sambung .

twitter ? why ? ok . nampak kan gambar dekat atas sekali tu ? ok . bagus . boleh tak kwrang teka abenda tu ? betul ! you're good person . hehe . Niall Horan just follow me on TWITTER . can you bielieve it ? aku punss mula-mula tak percaya , tapi hati aku cakap itu Niall yang real . ermm , percaya ajerk lha . lagi punss aku bukannya TWEET dengan dia slalu punss . haritu dia (twitter) hantar follower request dekat aku . accept ajerk lah . kan ?

aku tahu , dulu aku BIELIEBER . aku cari cara macam mana aku nak buat bilik aku macam sarang Justin Bieber (Justin Bieber ada sarang ke?) . haha . it's mean macam bilik aku tu penuh dengan gambar Justin Bieber , minyak wangi SOMEDAY by Justin Bieber , poster-poster dia lha and ect.

tapi sekarang , aku malas nak minat dia 'gila-gila' sangat . aku rasa bosan sebab apa yang aku nak pasal JB , aku tak dapat . lepas tu , masa aku beli majalah , aku selak-selak then aku terjumpa pasal ONE DIRECTION . tengok ahli-ahli dia , tertarik aku . dha lah nyanyi sedap . hehe . sejak tu aku mula jadi #Directioner . haha xD . kisah silam yang diceritakan semula . haha .

okok . aku nak berhenti dekat sini lah . panjang betul dekat atas tu (just joking) . ok . bye .  ;)

Kebetulan
Friday, December 7, 2012 @ 12:07 PM | 0 babe(s)

Assalamualaikum .


heyyypp ! haha . pagi ni ter-rajin pulak lah nak buat entry . hehe . tapi entry ni sikit jek tau . boleh kan ? boleh ? terima kasih manyak-manyak maa . haha ! :D 
 
ok . nampak kan gambar dekat atas ni ? hah . ape kaitan dia dengan cerita aku yang bertajuk KEBETULAN  . tadi pagi , bila aku bangun tidur  basuh muka  gosok gigi *belum mandi patulah busuk* haha :) . aku ambil remote control . bukak siaran MTV . masa tuh pulak aku tengah bukak lagu Justin Bieber - Beauty And A Beat dalam handphone aku . nak tau tak ? aku bukak channel tuh video Beauty And A Beat tersiar . wahaha . hebat hebat . haha . 

ok lah . sampai sini jek . boleh kan ? hehe . kan aku cakap entry ni sikit jek . k bye . salam . :)




Tukar Background Lagi ?!
Wednesday, December 5, 2012 @ 3:15 PM | 0 babe(s)

Bismillahirrahmannirrahim, Assalamualaikum


wah . wah . tukar blog lagi ye Si Faziera ni ? hurmm . tak habis-habis tukar background dia tuh . tukar background , kalau cantik takpe lah jugak . kan ? aku tau korang yang tengah baca ENTRY aku yang ni mesti ada yang cakap ,,

"ape lah dia ni . background warna PINK , dha lapok lah weyh ."
cakap lha weyh . aku tak kesah pon . aku suka warna pink . lantak aku lah . kw ape kesah ? betul tak ? ok . aku nak cerita , kenapa aku pilih background warna pink ? sebabnya .. aku suka warna pink lah . ape lah . haha XD . okok . aku tau aku merapu . tapi , kebanyakkan orang akan jawab jawapan yang macam tu kan ? contoh ,,

A : Eh , kenapa kw suka warna purple ?
B : Sebabnya , aku suka warna purple lah . kw kesah ape ?
haha . ada kan ? takde ? alah , yang mirip-mirip dengan dialog tu kan ada . kan ? kan ? kan ? *cakap style upin ipin*  :) ok , berbalik cerita aku tadi . kenapa aku letak background warna tuh . sebab aku rasa :
* Lembut 
   yeah , bagi aku warna pink ni menyifatkan seseorang tu lembut . aku , sebagai perempuan mestilah ada sifat lemah lembut tu . tapi , aku akan jadi seorang yang ganas kalau ada orang buat hal dengan aku . siapa suruh cari pasal ? kan dha kene . ^^
*Menawan
  errkk ? pada aku lah . ulangan . pada aku . bukan kw . phm ? menawan sebab dia dha lembut , then bila perempuan pakai ,, menawan . yeah menawan . -__-"
ok . 2 jerk sebab kenapa aku suka warna pink . anda paham ? terima kasih atas kerjasama yang anda berikan kepada pihak kami . ehh salah ! pihak saya . :D haha . ok lah . dha lenguh lah tangan aku menaip panjang berjela ni *penipu tau ! dia sebenarnye nak lyn FESBUK !* . hmm , k bye-bye awk ! hehe . ;)
p/s : sebenarnya , bukan lah panjang mana punss . aku jek mereka cerita . biar lah ! blog aku suka hati aku lah nak buat apa punss . kan ? ^^